Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

online whiteboards

Οι διαδικτυακοί ασπροπίνακες είναι ένα  χρήσιμο εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον διδάσκοντα με προτζέκτορα ή διαδραστικό πίνακα, όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους μαθητές ως μία διαδικτυακή  συνεργατική πλατφόρμα. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που λειτουργούν  ως πίνακες ανακοινώσεων. Σήμερα θα παρουσιάσουμε κάποια τέτοια εργαλεία.


To padlet είναι μία ελέυθερη διαδικτυακή εφαρμογή. Μοιάζει με πίνακα ανακοινώσεων όπου μπορεί ο καθηγητής ή και οι μαθητές να αναρτήσουν κάθε είδους περιεχόμενο (εικόνες, κέιμενα, βίντεο, ηχητικά αποσπάσματα κ.ά.) σε οποιοδήποτε σημείο  του πίνακα.


Ένας ακόμα διαδικτυακός ασπροπίνακας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους και υπάρχουν αρκετά έτοιμα πρότυπα για να ξεκινήσετε. Πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ο εύκολος τρόπος χειρισμού και  το απλό του περιβάλλον. Λειτουργεί πολύ καλά και ως συνεργατικό εργαλείο.


Προσφέρεται ως εργαλείο συνεργατικής γραφής, αλλά και για καταιγισμό ιδεών. Οι ομάδες μαθητών μπορούν να συνεργαστούν σ'αυτή την πλατφόρμα εξ'αποστάσεως και να αναρτήσουν ή να συζητήσουν τα έργα τους.



4. awwapp
Πρόκειται για μία πολύ απλή εφαρμογή σχεδίασης. Είναι σαν να κρατάτε το μαρκαδόρο στον ασπροπίνακα. Δεν μπορεί κανείς να ανεβάσει αρχεία ή πολυμέσα.


Δεν έχει πολύ εντυπωσιακό interface, ωστόσο μπορεί με ευκολία να χρησιμοποιηθεί ως συνεργατικό εργαλείο. Μπορεί κανείς να γράψει, να σχεδιάσει ή και ν'ανεβάσει διάφορους τύπους αρχείων. Επίσης μπορεί να προσκαλέσει άλλους χρήστε για κοινή χρήση του εκάστοτε ασπροπίνακα.



Ασπροπίνακας όπου η παρουσίαση συνοδεύεται και από ηχητική παρουσίαση για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το μέσο.

7. lino
Τέλος η διαδικτυακή εφαρμογή lino, ένας διαδραστικός, συνεργατικός και πολύ ενδιαφέρον πίνακας ανακοινώσεων. Λειτουργεί είτε με εγγραφή είτε και χωρίς, όπως άλλωστε και το padlet. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνεργατικό εργαλείο διευκολύνοντας κατά πολύ την εξ αποστάσεως εργασία των ομάδων των μαθητών ή και των καθηγητών (αν συμμετέχουν σε συνεργατικές εργασίες).
 © Konstantina Chryssanthopoulou

4 σχόλια:

  1. Μας αγχώνεις, χρυσή μου, μας αγχώνεις:ΡΡΡ
    Ωραίο το περιβάλλον του ιστολογίου, ξεχωρίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχα Δεν ξέρεις πόσο προσπαθώ να μην αγχώνω κανέναν.... χαχαχαχ Πάει το περιβάλλον του ιστολογίου. Δεν μου άρεσε... Φιλιαάάάάάάαά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί;;;;; Το κοινό απαιτεί το παλιό περιβάλλον πίσω! Ήταν τέλειο! Να φύγει το μαύρο και να επανέλθει το παλιό κεφάτο παρακαλώ!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαχα!!! Είχε προβλήματα το παλιό κεφάτο περιβάλλον!! Κι αυτό μια χαρά είναι. Σοβαρό. Καλή ξεκούρασηηηη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας...