Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Διαδραστική, πολυμεσική αφίσα thinglink

To thinglink είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου μπορείτε να μετατρέψετε μία απλή, στατική εικόνα σε μία σύνθετη, διαδραστική και πολυμεσική εικόνα και να της δώσετε εντελώς διαφορετική διάσταση.

Ποια είναι λοιπόν η διαδικασία;
Αφού δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό στο thinglink, ξεκινάμε τη δημιουργική εργασία!
Παίρνουμε μία έτοιμη εικόνα ή μία εικόνα που πρώτα έχουμε επεξεργαστεί σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, όπως π.χ BeFunky, PicMonkey, Pixlr, PicCollage. Μεταφορτώνουμε την εικόνα στο thinglink και προσθέτουμε ό, τι εμείς θέλουμε. Μπορεί να είναι εικόνες, κείμενα, βίντεο, συννεφόλεξα, κόμιξ και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Προβάλλουμε την εικόνα με προτζέκτορα ή στον διαδραστικό πίνακα. Η εικόνα φόντου είναι μεν στατική, αλλά κάθε "βουλίτσα" πάνω στην εικόνα είναι ένα  πολυμεσικό, διαδραστικό σημείο που θα δώσει ενέργεια στην αφίσα.

Δεν χρειάζεται οι μαθητές να έχουν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), πράγμα πολύ βολικό για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τους μικρούς μαθητές της πρώτης βαθμίδας της δευτεροβάθμιας. Αναβαθμίζετε εσείς το λογαριασμό σας σε thinglink-teacher. Μ' αυτόν τον τρόπο σας δίνεται η δυνατότητα να δηλώνετε μαθητές στο δικό σας λογαριασμό, όπου θα μεταφορτώνουν τις εικόνες τους με ασφάλεια.

Υπάρχει η δυνατότητα του stream, όπου μπορούμε να ακολουθούμε τους thinglinkers που μας ενδιαφέρουν και να παίρνουμε ιδέες για τον τρόπο παρουσίασης άλλων συναδέλφων.


Δείτε ένα παράδειγμα από πολιτιστικό πρόγραμμα που κάναμε, που είχε τίτλο "Περπατώντας τα κάστρα της πόλης. Οδοιπορικό μέσα στο χρόνο"




(c) Konstantina Chryssanthopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας...