Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

επεξεργαστής φωτογραφίας fotoflexer

Πολλές φορές ψάχνουμε το κατάλληλο εργαλείο, για να επεξεργαστούμε μία φωτογραφία, είτε επειδή θέλουμε να την ομορφύνουμε, είτε επειδή θέλουμε να την θολώσουμε, είτε επειδή θέλουμε να δώσουμε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα για κάποια εργασία, αφίσα ή παρουσίαση.


Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το διαδικτυακό εργαλείο fotoflexer, ανάμεσα σε πολλά άλλα, που κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο. Το εργαλείο αυτό σαφώς έχει αρκετά πλεονεκτήματα, αλλά και  μειονεκτήματα.


Στα πλεονεκτήματα θα λογαριάσουμε το γεγονός, ότι είναι χωρίς συνδρομή και χωρίς εγγραφή. Δεν ζητάει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι ομάδες των μαθητών. Ωστόσο θέλει προσοχή, διότι το γεγονός ότι είναι δωρεάν, αντισταθμίζεται έξυπνα με την εμφάνιση διαφημίσεων στην κορυφή της σελίδας. Συνεπώς δεν είναι δυνατή η χρήση του εργαλείου αυτού από τους μικρούς μαθητές χωρίς την επιτήρηση των γονέων ή του/της δασκάλου/ας.

Στα συν του εργαλείου θα λογαριάσουμε επίσης την ταχύτητα μεταφόρτωσης των εικόνων, καθώς και την ταχύτητα μετατροπής των εικόνων, που είναι αρκετά μεγάλη. Οι εικόνες μπορούν να αποθηκευτούν στον υπολογιστή μας, στα facebook, fotoflexer, picasa, flickr, photobucket, smugmug, myspace ή να διαμοιραστούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συνδέσμου.

Υπάρχει μεγάλη πληθώρα εφέ, με τα οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε την εικόνα σας. 

Σε ότι αφορά στις γραμματοσειρές, υποστηρίζεται μεν η γερμανική γραμματοσειρά, όμως δεν είδα τη δυνατότητα να γράψει κανείς στα ελληνικά. Συνεπώς είναι πιο εύχρηστο για εμάς, τους καθηγητές ξένων γλωσσών, παρά για φιλολόγους ή δασκάλους, εφόσον βέβαια θέλουμε να γράψουμε κάποιο κείμενο.

Επίσης στα μειονεκτήματα του εργαλείου είναι τα ελάχιστα πλαίσια που διαθέτει, τα οποία σε άλλα εργαλεία επεξεργασίας εικόνων είναι άφθονα. 

Κατά τ' άλλα για τους πιο γκλάμορους χρήστες διαθέτει γραμματοσειρές που αναβοσβήνουν και λαμπερά αυτοκόλλητα που αναβοσβήνουν επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας...