Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Παρουσιάσεις με Buncee

Το buncee προσφέρει κάποιες, όχι όλες, από τις υπηρεσίες της δωρεάν και σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε όμορφα εξώφυλλα, παρουσιάσεις (δωρεάν μόνο δύο διαφάνειες) ή ένα απόφθεγμα.

Σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε φόντο, έτοιμα κείμενα, δικό σας κείμενο, πλαίσια για κόμικ, ενδιαφέρουσες κορνίζες, δικές σας ή έτοιμες εικόνες από το google, flickr και instagramm, βίντεο από το youtube, ηχητικά κομμάτια από το soundcloud. Σας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας σε κοινωνικά δίκτυα, ιστοσελίδες ή ιστολόγια. Ο ελεύθερος χώρος, στον δωρεάν λογαριασμό, που σας παρέχεται είναι 500ΜΒ.
Δείτε ένα παράδειγμα από ένα εξώφυλλο για μία δραστηριότητα μέσα στην τάξη.

Καλές δημιουργίες!!


Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Παρουσιάσεις με biteslide




Με το biteslide μπορείτε να φτιάξετε καλαίσθητες αφίσες και παρουσιάσεις.

Δημιουργείτε έναν λογαριασμό teacher, χωρίς χρέωση, όπου δίνετε τα στοιχεία σας, την ονομασία του σχολείου σας και κωδικό. Δεν ζητά επιβεβαίωση, οπότε είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε!
Μπορείτε να προσθέσετε τους  μαθητές σας, οι οποίοι μπορούν να εργαστούν πάνω σε μία εργασία συνεργατικά και εξ αποστάσεως.
Για τους μαθητές δίνεται ένας κωδικός εισόδου, με τον οποίο μπορούν να εισέλθουν στην εικονική σας τάξη.


Με την εγγραφή ανοίγει ένας εύχρηστος οδηγός, που σας κατευθύνει στις πρώτες σας δημιουργίες. Μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο της εργασίας, το παρασκήνιο, τα χρώματα, την μορφή του κειμένου και πολλά άλλα. Δυστυχώς δεν φαίνεται να υποστηρίζει ελληνικές γραμματοσειρές.







Στο τέλος μπορείτε να αποθηκεύσετε την έτοιμη εργασία στον υυπολογιστή σας ή να την εκτυπώσετε.

Καλές δημιουργίες!!!

Αφίσες και εξώφυλλα με το canva

Με το  canva μπορείτε να δημιουργήσετε πανέμορφες αφίσες για το μάθημά σας, αλλά και εξώφυλλα για εργασίες, παρουσιάσεις, άλμπουμ. Υποστηρίζει τόσο αγγλικές όσο και ελληνικές γραμματοσειρές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις έτοιμες εικόνες, τις οποίες παρέχει η εφαρμογή, μπορείτε όμως και να μεταφορτώσετε δικές σας εικόνες, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλές δωρεάν εικόνες και ταμπελάκια γραφής.
Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να δημοσιεύσετε την εικόνα σας σε κοινωνικά δίκτυα ή να την αποθηκεύσετε στον δίσκο σας.
Καλές δημιουργίες!!!!


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ανατροφοδοτήσεις με το Kaizena

Το Kaizena είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο, με το οποίο ο διδάσκων/η διδάσκουσα μπορεί να δώσει ανατροφοδότηση σε εργασίες των μαθητών του.

Κάνετε εγγραφή και προσθέτετε τους μαθητές σας στις επαφές σας. Αναθέτετε στους μαθητές σας εργασίες, τις οποίες εκείνοι προσθέτουν ως αρχείο στο αποθετήριο (dropbox) του προφίλ σας. Εσείς μετά έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε τις εργασίες τους και  να δώσετε το ανάλογο feedback.

Στο αποθετήριό σας μπορείτε να δείτε όλα τα εισερχόμενα αρχεία. 

Τι μπορείτε όμως να κάνετε μέσα από το kaizena;

Μπορείτε να σημαδέψετε ένα τμήμα του κειμένου (highlight).

Στο σημαδεμένο τμήμα του κειμένου μπορείτε να προσθέσετε:
  • μία ετικέτα 
  • αξιολόγηση από το 1 έως το 4 
  • ένα ηχητικό σχόλιο 
  • ένα γραπτό σχόλιο 
  • να προσθέσετε παραπομπές, πχ ένα βίντεο, ένα κινούμενο σχέδιο, μία εικόνα, μία πρόσθετη πηγή.